Almila
| Konu: Fatih Sultan Mehmet Ptsi Ara. 07, 2009 9:45 pm | |
| Hepimizin bildiği gibi 2. Mehmet İstanbul'un fatihidir. 12 yaşında iken tahta çıkan bu genç deha daha o zamandan, böyle büyük işlere imza atacağının ipuçlarını vermiş bizlere... Edirne-Segedin anlaşmasına göre hem Bizans hem de Osmanlı 10 yıl savaştan uzak duracaktı bu da Osmanlı'nın Balkanlarda ilerlemesine büyük bir engel teşkil ediyordu.. 2. Murat zekice bir plan hazırladı. 12 yaşındaki Oğlu Mehmed'i tahta geçirecekti ve bunu bir fırsat olarak gören Bizans da hemen Osmanlı'ya saldıracaktı.. 2. Mehmed tahta çıktı ve Bizans tuzağa düştü hemen bir ordu hazırlayarak Osmanlı topraklarına yöneldi.Haberi alan 12 yaşındaki çocuk ne yapacağını şaşırdı ve "Babacığım lütfen tahta siz geçiniz" dedi. 2. Murat "Böyle bir şeyi kabul edemem padişah sensin ve orduyu da sen yöneteceksin".. Fatih Sultan Mehmed biraz duraksadı ve tarihe altın harflerle yazılan ve onun muhteşem zekasını ispatlayan o cümleyi söyledi : "Eğer padişah ben isem , sana emrediyorum ; Devlet-i Aliye-i Osmaniyye ordusunun başına geç..." | |
|
BeyazGelincik
| Konu: Geri: Fatih Sultan Mehmet Çarş. Ara. 09, 2009 12:57 am | |
| Bilgi paylaşımınız güzel...Tesekkürler.. | |
|
BanuKonya
| Konu: Geri: Fatih Sultan Mehmet Çarş. Ara. 09, 2009 11:58 pm | |
| Bu çok önemli bir insan çok değerli ve örnek alınması gereken bir insan hayatını daha detaylı incelemenizi tavsiye ederim arkadaşlar ancak her tarihçiyi okumayın derim | |
|
Kömür Prensesi
| Konu: Geri: Fatih Sultan Mehmet Perş. Şub. 04, 2010 2:43 pm | |
| kendisini çok severim paylaşım için teşekkürler | |
|
Almila
| Konu: Geri: Fatih Sultan Mehmet Ptsi Şub. 22, 2010 6:26 pm | |
|
" Fatih Sultan Mehmed Han bir gün saraydan çıkıp atına bineceği sırada bir kalender(Gösterişsiz, sade yaşamaktan yana olan, alçak gönüllü kimse, gönül ehli) elindeki keşkülü uzatıp para istedi. Padişah, bir altın verdi. Derviş : "Padişahım ben senin kardeşin olayım da bir altın veresin. İnsafa uyar mı?" dedi. Fatih Sultan Mehmed Han: "Nereden benim kardeşim oluyorsunuz?" diye sordu. Kalender: "Adem evladı değil miyiz ?" deyince de Sultan: "Hele şu altını al git. Eğer öteki kardeşlerimiz duyacak olursa hissene bu kadar da düşmez!" cevabını verdi. Çamlıca Basım Yayın, "OSMANLI FIKRALARI" Ömer Faruk YILMAZ'ın Kitabından Alıntıdır. | |
|
BanuKonya
| |
Kömür Prensesi
| Konu: Geri: Fatih Sultan Mehmet Çarş. Şub. 24, 2010 12:24 pm | |
| evet çok güzelmiş bende hiç duymamıştım | |
|
Kömür Prensesi
| Konu: Geri: Fatih Sultan Mehmet Perş. Eyl. 23, 2010 3:21 pm | |
| Eline sağlık gerçekten etkileyici bir cümle :_: | |
|