| PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Arzushka
| Konu: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Çarş. Ekim 06, 2010 3:06 pm | |
| Peygamber'imize saygı göstermek ona salat-ü selam getirmeyi gerekli kılar.Şu ayet bize bu görevimizi hatırlatır;
" ALLAH ve melekleri Peygambere salat ederler,ey Mü'minler sizde O'na salat ve selam getirin".
ALLAH'ın Peygambere salat etmesi; O'na merhamet etmesi,şan ve şerefini yüceltmesidir. Melek'lerin Peygambere salat etmesi; "ALLAH'ım! Peygemberini yüce mertebelere eriştir" diye niyazda bulunmasıdır. Mü'minlerin Peygambere salat-ü selam getirmesi ise ; "ALLAHümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed" demesi veya "ALLAHümme salli" duasını okumasıdır.
Peygamber efendimize salat-ü selam getiren kimsenin kazancı ne olur ?
Gelin bunu ALLAH'ın Rasülünden dinleyelim :
"Bana salat-ü selam getirene ALLAH Teala on defa rahmet eder; on günahı bağışlanır.Manevi mertebesi on derece daha yükseltilir. Yanında adım anılıpta bana salat-ü selam getirmeyen kimse,cimrinin tekidir". | |
|
| |
Kömür Prensesi
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Paz Ekim 17, 2010 5:05 pm | |
| | |
|
| |
Arzushka
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Salı Mart 15, 2011 2:38 pm | |
| Evs İbni Evs radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:
– "Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur” buyurunca, ashâb–ı kirâm:
– Yâ Resûlallah! Vefat ettiğin ve senden hiçbir eser kalmadığı zaman salâtü selâmlarımız sana nasıl sunulur? diye sordular.
Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm:
– "Allah Teâlâ peygamberlerin bedenlerini çürütmeyi toprağa haram kıldı" buyurdu
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed | |
|
| |
Arzushka
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Salı Mart 15, 2011 2:40 pm | |
| Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Kabrimi bayram yeri haline çevirmeyiniz. Bana salâtü selâm getiriniz. Zira nerede olursanız olun sizin salâtü selâmınız bana ulaşır.” | |
|
| |
Kömür Prensesi
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Çarş. Mart 16, 2011 7:29 pm | |
| "ALLAHÜMMSE SALLİ ALA SEYYDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMED" | |
|
| |
Yaren Büşra
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Perş. Ara. 01, 2011 9:05 pm | |
| ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED
ŞEFAATİNE NAİL OLMAK ÜMİDİYLE . | |
|
| |
Arzushka
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK C.tesi Nis. 28, 2012 6:50 pm | |
| Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed | |
|
| |
Livâ-ül Hamd
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Paz Nis. 29, 2012 12:08 am | |
| "ALLAHÜMMSE SALLİ ALA SEYYDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMED" | |
|
| |
Arzushka
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Paz Kas. 25, 2012 9:47 pm | |
| Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed | |
|
| |
Arzushka
| Konu: Geri: PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK Paz Nis. 13, 2014 9:11 pm | |
| Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed | |
|
| |
| PEYGAMBERİMİZE SELATÜ SELAM GETİRMEK | |
|